Før du starter

Det kan være lurt å gå igjennom ditt gamle kjøkken. Hva fungerte bra? Hva savnet du? Tenk over hvordan du beveger deg og hvordan du bruker kjøkkenet. Dette kan gi deg en god pekepinn på hvordan det nye kjøkkenet bør se ut. Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i boligen, om det er lite eller stort.

Før du starter med kjøkkenplanleggingen
 1. Alle mål må være riktige. Er kjøkkenrommet i vinkel? Hva er takhøyden? Er noen av veggene skjeve? Eksakt plassering av vann/avløp/ventilasjon.
 2. Arbeidstrekanten. Vaskekum, komfyr og kjøleskap er tre sentrale punkt under matlagingen, og bør stå i nærheten av hverandre .
 3. Stekeovn plasseres høyt. Stekeovn og mikrobølgeovn kan med fordel plasseres høyt, slik at du får god oversikt og bedre arbeidsstilling enn ovner plassert under benk .
 4. Bygg inn mikrobølgeovnen. Slik frigjør du benkplass .
 5. Benkplass . Hvor mye benkeplass har du behov for? Sørg for god avlastningsplass ved siden av komfyr og kokeplate . Det kan også være praktisk med god benkplass rundt kjøleskap, slik at du har et sted å sette fra deg varer .
 6. Vask. Noen liker å ha to romslige vasker når man både skal vaske utstyr og skylle kjøtt, fisk og grønnsaker, andre klarer seg med en.
 7. Redskapsskuff ved platetopp. Ha redskap lett tilgjengelig ved å oppbevare de høyest og nærmest mulig platetoppen .
 8. Strømkapasitet. Kjøkkener er blitt storforbrukere av strøm, det viktig å få undersøkt kapasiteten til det elektriske anlegget . Det er normalt at for eksempel kursen til den gamle komfyren er på 25 A, men det er ikke uvanlig at bare induksjonstoppen krever en egen 25 A-sikring . I tillegg kommer stekeovn og alle andre maskiner vi liker å ha på kjøkkenet: kjøleskap, fryser, mikrobølgeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin.
 9. Nok stikkontakter. Vi har ofte mye elektrisk utstyr på kjøkkenet, så sørg for å ha nok stikkontakter.
 10. Kjøkkenvifte. Til store rom anbefaler vi å kjøpe en ventilator med ekstern motor . Slike ventilatorer kan lufte ut kjøkken på opptil 50 kvadratmeter på en skikkelig måte. Støyproblemet kan også reduseres når man velger korrekt ventilator med integrert motor . For å bevare et godt inneklima skal ventilatoren kunne skifte ut luften fem til ti ganger i timen.
 11. Gulv .Valg av riktig kjøkkengulv er viktig . Det må tåle vann, være lett å holde rent og være behagelig å gå og stå på .
 12. Belysning: Nok og riktig lys til arbeidet er avgjørende for et godt og funksjonelt kjøkken.
 13. Skap: Overskap som går helt opp til taket gir ekstra lagringsplass samtidig som du slipper å tørke støv.
 14. Automatisk vannstoppventil. Monter automatisk vannstoppventil for å unngå vannlekkasjer.
 15. Plass til kjøkkenmaskinene. Hvis man liker å bake bør man også sørge for å ha nok plass til kjøkkenmaskinene, både til bruk og lagring.

Det kan være mye å tenke på. 

Vi hjelper deg med planleggingen

Eller få en visning i vårt showroom (Mo i Rana):

Vi er lidenskapelig opptatt av interiør og innredning, og mener derfor at vi kan hjelpe deg med ditt valg av kjøkken.

 

Vårt ønske er at du skal finne ditt drømmekjøkken med de funksjoner og integrasjoner som du alltid har ønsket deg og som møter dine behov i hverdagen.

 

Om du ønsker, er vi med deg gjennom hele prosessen, fra tegning til ferdig resultat. 

Jeg ønsker en katalog

Se vårt utvalg: